Според първоначалните данни на Световната метеорологична организация (СМО) началото на юли

...
Според първоначалните данни на Световната метеорологична организация (СМО) началото на юли
Коментари Харесай

Преживели сме най-горещата седмица в историята! 

Според първичните данни на Световната метеорологична организация (СМО) началото на юли е било най-горещата седмица на планетата, откакто в поредност от горещи дни бяха маркирани световни температурни върхове, предада Агенция Франс Прес.

" По предварителни данни светът преди малко претърпя най-горещата седмица в историята ", се споделя в изказване на СМО, откакто климатичните промени и ранните стадии на климатичния модел Ел Ниньо доведоха до най-горещия юни в историята.

Това е последният от поредицата върхове по средата на годината, през която към този момент имаше суша в Испания и мощни горещини в Китай, както и в Съединените щати.

Температурите чупят върхове както на сушата, по този начин и в океаните, което може да има " евентуално опустошително влияние върху екосистемите и околната среда ", означиха от СМО.

" Намираме се в неразучена територия и можем да чакаме да паднат още рекорди с по-нататъшното развиване на Ел Ниньо, като тези въздействия ще продължат до 2024 година ", съобщи Кристофър Хюит, шеф на Климатичните служби.

" Това е тревожна вест за планетата ", добави той.

СМО съобщи, че е разгледала различни набори от данни от сътрудници от целия свят.

Европейската работа за мониторинг на климата " Коперник " заяви, че нейните данни също демонстрират, че предходната седмица евентуално е най-горещата от началото на воденето на статистика през 1940 година, написа dariknews.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР